REFERENTIES HUIS VAN VERTROUWEN

BOEKBESPREKING

ONDERWIJS & GEZONDHEID

Praktisch, ook in onderwijs.

In het vakblad Onderwijs en Gezondheidszorg verscheen in mei 2015 een enthousiaste boekbespreking geschreven door Ria Havekes. Ria is hoofddocent Bachelor of Nursing bij Hogeschool Leiden. Enkele citaten: "Het Huis van Vertrouwen concretiseert het abstracte begrip 'vertrouwen' in praktische bouwstenen. [...] De auteurs schrijven op een heldere en toegankelijke manier. De vele praktijkvoorbeelden en interviews zorgen voor herkenning. De bouwmaterialen en gereedschappen liggen klaar om zelf aan de slag te gaan. [...] Ook zijn er toepassingsmogelijkheden in het onderwijs. Een aantal van de beschreven gereedschappen zijn te gebruiken in de studieloopbaanbegeleiding, het coachen van studenten en onderwijs in reflectie." De hele boekbespreking kun je hier downloaden.

"Dit schitterende boek gaat op een heldere en gedegen wijze in op het vertrouwen dat noodzakelijk is om met anderen te kunnen samenwerken.[...] Tevens bevat dit goed geschreven boek enkele interviews met bekende en minder bekende Nederlanders, waaronder een ex-Kamerlid. [...] In een apart hoofdstuk worden diverse gereedschappen voor het bouwen aan een vertrouwensrelatie gegeven [...]Hun boek kan voor velen, binnen en buiten werkverhoudingen, een bron van inspiratie zijn." Citaten uit recensie NBD Biblion.

RECENSIE BIBLION

BOEKBESPREKING

COMMUNICATIE MAGAZINE

Stevig

In het vakblad Communicatie Magazine schreef Jan-Jelle van Hasselt een positieve boekbespreking voor het nummer van december 2014. Enkele citaten: (na een verwijzing naar het boek The speed of trust van Stephen Covey) "Op veel kleinere schaal, binnen teams en organisaties, speelt vertrouwen evenzeer. Marijke Hafkamp en Lamkje Jellema deden er onderzoek naar en dat onderzoek resulteerde in een mooi model: het huis van vertrouwen." [...] "Bij het bouwen van een huis horen ook gereedschappen en dus bevat dit boek een reeks van tools om zelf aan de slag te gaan in je eigen team of organisatie". [...] Een citaat uit het interview met Ad Koppejan: " 'Je kunt het met een partij en diens standpunten heel erg oneens zijn, maar toch een goede zakelijke relatie met elkaar hebben'. Dat dat onvoldoende stevigheid biedt voor de lange termijn, laat het model uit dit boek glashelder zien. " Download hier de boekbespreking.

Marijke Hafkamp, Lamkje Jellema en W.M. Kessels

Joseph Kessels: “Jullie vatten essentiële thema’s bij de horens en maken deze tegelijkertijd op een nuchtere, inzichtelijke manier toegankelijk én onderbouwen dit goed. […]Wat mij heel erg getroffen heeft is.... lees meer

BOEKPRESENTATIE

Op 24 september 2014 ontving Prof. dr. Joseph Kessels het eerste exemplaar van het boek Huis van Vertrouwen uit handen van de auteurs Marijke Hafkamp en Lamkje Jellema.

 “Een uitnodigend perspectief op een wereld van samen werken, leren, ontwikkelen en ondernemen.” (Prof. dr. Joseph W.M. Kessels)