• huis-van-vertrouwen-foto-website.jpg

Symposium inspireert! VERTROUWEN WERKT SAMEN!

Op 26 maart 2015 organiseerde Huis van Vertrouwen het symposium Vertrouwen werkt samen! Samenwerken en leidinggeven op basis van vertrouwen, vanuit de bedoeling van de organisatie met inzet van ieders talenten. Met Joseph Kessels, Wouter Hart, Ruud Klarenbeek, Lamkje Jellema, Marijke Hafkamp en bergbeklimster Katja Staartjes. De zaal zat vol en velen verlieten vol inspiratie en nieuwe ideeën de Schouwburg in Deventer. Er werd druk getwitterd met #hvvertrouwen. We zijn heel benieuwd naar de vervolgstappen bij de verschillende organisaties. Houd ons op de hoogte! Hieronder een impressie van de dag en de handouts van de sprekers.

Een impressie

Klik hier voor de Bouwstappen voor vertrouwen

Reacties

We krijgen erg mooie reacties. Dank daarvoor! Een greep eruit:

"Wat een prachtige dag, vol energie en inspirerende sprekers, goed verzorgd en betrokken en persoonlijk ingeleid."

"Jullie zijn in staat een prachtig, perfect inhoudelijk symposium te organiseren dat va de vroege uren tot laat op de dag ons heeft weten te boeien. Chapeau!!"

"Het heeft mij aan het denken gezet. Ik ga binnenkort jullie boek doornemen en dan - vooral ook - toepassen in de eigen praktijk!!"

"Ik hoop dat jullie een vervolg gaan geven aan het symposium en wat mij betreft verspreid zich dit als een olievlek door heel Nederland. We kunnen namelijk in deze tijd van helaas angst, wanhoop, oorlog en andere narigheden wel een stuk positiviteit en vertrouwen met en in elkaar gebruiken."

"Mooi om te zien dat met jullie persoonlijke benadering en druk bezochte symposium verschillende werelden kunnen samenkomen."

"Ik vond het geweldig en zeer inspiratievol. Van het begin tot het einde en ik wil meteen aan de slag!"

“Ik heb het symposium als veel meer dan alleen een inspirerende dag ervaren. Het programma had een passende mix, die het werken aan vertrouwen in samenwerken ondersteunen en de noodzaak ervan onderstrepen. [....] Ik ging dan ook naar huis met het gevoel, dat ik iets in handen heb om mee aan de slag te kunnen. Dank dus voor de toelichting op jullie model (het huis van vertrouwen) en het boek, waarmee het bouwen aan vertrouwen in teams op een praktische manier mogelijk wordt!”

 

undefined

Dagvoorzitter Jachin Wildemans doet de aftrap met Lamkje Jellema en Marijke Hafkamp. Lamkje en Marijke zijn auteur van het boek Huis van Vertrouwen en organiseerden dit symposium.

undefined

De zaal en sprekers op de voorste rij (vanaf links: Ruud Klarenbeek, Wouter Hart, Joseph Kessels)

undefined

Symposium #hvvertrouwen geeft nieuwe ideeën voor anders organiseren, minder procedureel en meer vanuit relatie docent-student

undefined

Joseph Kessels over gespreid leiderschap: invloed uitoefenen op basis van expertise en ervaring van medewerkers. 

undefined

als je naar de natuur kijkt zie je dat 1 leider niet zo vanzelfsprekend is #hvvertrouwen

undefined

Wouter Hart ontvangt een 'flowerhouse' na afloop van zijn overtuigende verhaal over hoe het anders kan in organisaties: vanuit de bedoeling met systemen die ondersteunen in plaats van (af-)leiden. Stel vaker de vraag: 'wat is de bedoeling?' en 'wat helpt echt om de bedoeling te realiseren?'

undefined

Niks mis met systeemwereld aldus @wouterhart maar laten we de regie in de leefwereld houden #hvvertrouwen

undefined

Als je de woorden van Wouter nog niet geloofde dan kwam dat toch echt na het verhaal van Ruud Klarenbeek over zijn JP van den Bent stichting. Ook de aanwezige medewerkers van JP vertelden enthousiast over hun 'andere' organisatie. "Hier kijk ik nooit of het al vijf uur is en ik naar huis mag". Neem verantwoordelijkheid en krijg vertrouwen. Maar ook high trust - low tolerance.

undefined

Ipv ontzorgen zijn we doorgeslagen in het onteigenen v verantwoordelijkheid bij medewerkers #hvvertrouwen #wouterhart http://t.co/mvOXbyBIZ

undefined

Lamkje Jellema en Marijke Hafkamp gaven 's middags een rondleiding door hun huis van vertrouwen met praktische handvatten voor het samenwerken met elkaar vanuit 'vertrouwen OP' en vertrouwen IN'. Deze pijlers met het fundament (natuurlijke neiging tot vertrouwen) en alle negen bouwstenen kwamen langs. De bezoekers ontvingen na afloop het boek Huis van Vertrouwen en een kaart met het vertrouwensmodel. Zij kunnen morgen direct aan de slag met het gereedschap zoals de handige 'groepsscan voor samenwerken'.

undefined

@Hvvertrouwen: Geloofwaardigheid en integriteit Belangrijke bouwstenen in het huis van vertrouwen#hvvertrouwen

undefined

Katja Staartjes sluit de dag af met haar boeiende verhalen over ijzingwekkende bergbeklimmingen. De vele foto's geven een prachtig beeld van 'vertrouwen in samenspel'. "Eén van de vele lessen: leer omgaan met tegenslagen!" en "Geniet van de weg. Soms sta je maar een paar minuten op de top." Maar ook: "ontdek je angst en durf te vertrouwen op jezelf en de ander". Katja vertrekt in april voor een nieuwe expeditie. Je kunt haar volgen op www.gurlamandhata.nl

undefined

Wat inspireert jou het meest in samenwerking? #hvvertrouwen

undefined

Veel napraten en contacten leggen. Zoek je iemand? neem gerust contact met ons op.

undefined

Joseph Kessels in gesprek met de 'vertrouwende samenwerkers' Jeroen en Stefan. Interessante discussie over talent en ambitie in het onderwijs.

undefined

@Hvvertrouwen: Huis van vertrouwen wil graag alle sprekers en bezoekers bedanken voor een leuk en geslaagd symposium! #hvvertrouwen

Bouwstappen voor vertrouwen

Handouts lezingen:

Joseph Kessels: klik hier

Oratie Joseph Kessels Leiderschapspraktijken in een professionele ruimte: klik hier

Wouter Hart: klik hier

Ruud Klarenbeek: klik hier

Handout lezing Lamkje Jellema en Marijke Hafkamp: klik hier

Contact